logo mosqueta

"A mida"- Primera versió

El projecte "A mida" neix al 2008 des de l'escola d'E.E. l'Arboç de Mataró seguint la filosofia de www.lamosqueta.cat , un portal web dissenyat també des de l'escola que conté activitats tancades que poden ser utilitzades de manera autònoma i individualitzada amb el ratolí o amb polsadors.

logo amida v1

Aquesta primera versió de l' "A mida" pretenia ser una eina que oferís la possibilitat de personalitzar al màxim els continguts de les activitats pels usuaris de www.lamosqueta.cat i va ser desenvolupada com un programa per a PCs per la Sara Cortés, una estudiant de la EUPM com a projecte final de carrera.

Aquest programa va ser eina molt útil per treballar amb els alumnes del centre i s’està utilitzant a nivell local diàriament des d’aleshores.

captura de pantalla amida v1
Captura de pantalla de la reproducció d'una presentació de l' "A mida".
logo amida v2

"Amida" - Segona versió

Degut a la gran utilització de la primera versió l'escola va començar a cercar la manera de començar un nou projecte amb la mateixa filosofia fent el salt a Internet.

És en aquest punt quan neix la nova versió de l'"Amida" desenvolupada per la Marina Gavin, estudiant d'Enginyeria Multimèdia a la Salle Barcelona i que mantenint la filosofia de la primera versió, inclou noves funcionalitats i pretén fer arribar aquesta eina al màxim nombre de persones.

La diferència més rellevant d'aquesta segona versió és que s'ha desenvolupat com una aplicació web, aspecte que permet que pugui ser més accessible a un major nombre d'usuaris. De la mateixa manera que la primera versió, permet la creació de presentacions "Amida" personalitzades i la reproducció d'aquestes tant usant el ratolí com mitjançant encerclament dirigit. Al ser una pàgina web permet la creació d'una galeria que facilita que els usuaris puguin reproduir les seves presentacions des de diferents ordinadors.

Aquesta nova versió inclou diferents eines que permeten organitzar les presentacions per tal de potenciar l'oportunitat de compartir el material creat. Algunes d'aquestes són les etiquetes (que permeten classificar les presentacions per paraules clau), l'opció de llistar les presentacions per usuari (per tal de poder agrupar les presentacions d'un mateix centre, per exemple), l'opció de duplicar presentacions (per tal d'aprofitar material ja creat per altres usuaris i poder-lo adaptar a noves necessitats),...

Actualment el projecte Amida necessita una última empenta per fer-se realitat, i és per aquest motiu que necessitem la teva ajuda.